söndag 30 augusti 2009

Lennon


och jag lekte ikväll...jädrar va´ roligt vi hade!

lördag 29 augusti 2009

Näädå....


jag har inte glömt er. Men även en fralla kan få bloggtorka ibland. Ha nu en skön helg, vi ska gå ut matte och jag nu, det ska bli en promenad till gammelmoster. Matte läser högt för henne ur en bok och jag passar på och ta mig en tupplur.

måndag 24 augusti 2009

Idag


blev det jättejobbigt direkt på morronen...matte drog igång med snabeldraken väldigt tidigt. Jag stannade kvar i sängen tills allt hade lugnat ner sig igen.

söndag 23 augusti 2009

Oj!!



Här blev jag överraskad kan jag avslöja. Att såna här bara kan pluppa upp ur ingenstans det visste jag inte. Vi drar matte....

lördag 22 augusti 2009

Ska jag


eller...? Nej, det vet ni ju redan att jag inte hoppar i frivilligt. Går ju långa omvägar bara matte öppnar badrumsdörren. Jag har definitivt inga bra minnen från dom dagar då matte får för sig att jag ska hoppa i badkaret och löddras in med nåt äckligt blä! Hoppar ur lika snabbt och vi har en blöt kamp kan jag tala om för er, innan allt till slut är klart.

Jag gillar ju annars min matte väldigt mycket, men då är det på gränsen att jag funderar på att krafsa på dörren hos snälla grannen, han som alltid har godis i beredskap till mig, fråga med bedjande ögon om jag kan få flytta in hos honom ett tag.


Men i vilket fall, idag är en härlig dag och vi, matte och jag, har varit vid sjön och haft det gôtt.



torsdag 20 augusti 2009

Idag


skulle matte skriva om grundläggande behov i sin blogg.

Här är jag på födelsedagsfest hos mattes kompis och fick i varje fall ett av mina behov tillfredsställda....fick smaka både bulle och kaka.

måndag 17 augusti 2009

Igår







var det buskul. Jag var och hälsade på Buddha och Diva.

lördag 15 augusti 2009

Ja


det finns väl inte så mycket att skriva om just nu. Första arbetsveckan efter semestern har gått bra tycker jag. Jag är ju väl inkörd på mina arbetsuppgifter, som jag nu har haft i drygt två år, dom går i stort ut på att vara ett trevligt gose-djur.
Lönen kvitterar jag ut i form av natura såsom allmänt kel och annat myspys, en och annan godisbit, glass, bulle mm är löneförmåner som följer med i mitt jobb.

Det regnar på som vanligt och matte börjar prata om "sista-minuten-resa". Hon behöver sol och värme säger hon.
Ja, ja...det gör inte mig så mycket. När hon åker iväg på sina resor då har jag det hur bra som helst tillsammans med syrran och morsan och även gamla mormor, eller också är jag hos kompisen Buddha och har buskul.
(Matte har nu ändrat på inställningarna här i min blogg så att vem som helst kan lämna kommentarer. Skulle ju vara roligt att få några så´na! Om du inte är registrerad på nåt sätt avänd bara "anonym" i rullisten när du skriver en kommentar. Ser framemot detta!)
Puss på er!

onsdag 12 augusti 2009

Vi bor


med promenadvänligt avstånd till busstationen. Lillmatte brukar ibland komma med bussen och för säkerthets skull vill jag gärna ta en koll varje dag. Matte suckar men följer snällt med och vi kollar varje buss, står en riktigt lång stund....men motvilligt inser jag fakta och lommar med hemåt igen.

måndag 10 augusti 2009

Då var semestern slut




och det är vanlig jobbarmåndag igen för matte och mig. Slit och släp.

lördag 8 augusti 2009

Matte packade morron-fikakorgen








och vi åkte till sjön. Vi njöt. Idag är det sommar!

fredag 7 augusti 2009

Morronhångel



I stort sett varje morron väntar grannen Rocko på mig.

För det mesta är han upplagd för lite morronhångel.

Han är så mjuk och go´, men dessvärre en aning oberäknelig...ett tu tre kan han skjuta iväg en rak höger, men vadå, den känns ju bara som en liten puff på min hårda, vältränade kropp.


tisdag 4 augusti 2009

Nä du matte...


idag får du gå din j-vla stavgångsmarsch själv!

Jag stannar här jag, under min "korkek".

Kissat har jag gjort och även det stora är fixat, så jag tänker inte riskera att bli genomblöt idag igen bara för att du ska samla steg på den där räknaren.

måndag 3 augusti 2009

Bara att gilla läget


Idag är det tydligen måndag kan jag räkna ut, stavarna är med och nu ska det bli motionsrunda igen.

Trodde nog hon kunde lugna ner sig nu när vi har semester och allt...men men...vi vet ju hur det blir...framemot onsdag brukar det mesta vara nere på en mera normal nivå igen och vi kan lunka på i lite lagom takt.

lördag 1 augusti 2009

Åså





kom den där soliga dagen. Jag kan lugnt läsa min morrontidning och kissa av reviret utan risk att bli överraskad en en störtskur.



För att klargöra det här med morrontidning: långpromenad där allt nosas igenom grundligt utan stress.